Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Євросоюз розпочне переговори про вступ України до кінця червня, — Урсула фон дер Ляєн

Очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що переговори щодо вступу України до ЄС стартують наприкінці червня цього року.

Відповідну заяву вона зробила під час конференції з відновлення України — Ukraine Recovery Conference.

"Україна виконала всі кроки, які ми прописали і тому ми віримо, що Європейський Союз повинен почати перемовини про вступ уже до кінця цього місяця", — наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Крім того, посадовиця зауважила, що реформи, які проводить Україна, є основою для того, щоб зробити Україну "привабливим майданчиком для інвестицій, для бізнесу", так само як і приводить її ще ближче до Європейського Союзу.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський підтвердив, що Україна вже виконала все, що було потрібно для фактичного відкриття переговорів.

"Всі передумови реалізовані. Цей червень має стати часом, коли буде затверджена переговорна рамка і розпочаті перемовини. Чому це потрібно? Бо це виконання обіцянок, які дає Європа, і це доказ того, що Європу не зламати ані тиском, ані штучними сумнівами чи маніпуляціями", — сказав він.

До того очільник держави додав, що "українці — така нація, як і наші сусіди в Молдові, як і народ Грузії, як і держави Балкан та інші держави, які поважають Європу, свободу та верховенство права".

"Хоч би як змінилися політичні настрої в Європі, факт нашої реальності такий: Євросоюз потрібен усім європейцям без винятку та кожній нації, яка поділяє спільні цінності всієї Європи й хоче жити, як ми, жити в мирі", — заявив президент.

Нагадаємо, 5 червня видання Euractiv повідомило, що дванадцять країн-членів Європейського Союзу виступили за пришвидшення процесу вступу України та Молдови до ЄС та закликали формально розпочати переговори про членство до кінця червня. Документ підписали глави МЗС Чехії, Швеції, Естонії, Фінляндії, Португалії, Латвії, Польщі, Литви, Німеччини, Словенії, Румунії та Словаччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.06.2024 12:37