Євросоюз виділив 700 тисяч євро на допомогу мігрантам на кордоні Польщі та Білорусі

18 ЛИСТОПАДА 2021 10:43

Європейський союз виділив 700 тисяч євро на гуманітарну допомогу мігрантам, які знаходяться на кордоні Польщі та Білорусі, з яких 200 тисяч євро направлять білоруському Червоному Хресту.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на сайт Єврокомісії.

Повідомляється, що Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця отримають 200 тисяч євро, які зможуть передати ці кошти білоруському Червоному Хресту. Виділені гроші підуть на надання необхідної гуманітарної допомоги, включаючи продукти харчування, гігієнічні набори, ковдри та аптечки першої допомоги.

Додатково ЄС виділив ще 500 тисяч євро на гуманітарне фінансування. Як повідомляє Єврокомісія, на даний момент обговорюється використання цих коштів з гуманітарними партнерськими організаціями.

"Євросоюз підтримує своїх гуманітарних партнерів, щоб полегшити страждання людей, які застрягли на кордоні і в інших частинах Білорусі. Я закликаю до постійного доступу гуманітарних організацій з обох сторін, щоб дістатися до цієї великої групи біженців і мігрантів і надати їм термінову допомогу", - заявив єврокомісар з кризового управління Янез Ленарчич.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: СБУ затримала кулеметника бойовиків

Світ, 18.11.2021 10:43