Фото: АрміяInform

Євросоюз ввів санкції проти декількох росЗМІ: серед них — "Голос Європи"

У п'ятницю, 17 травня, рада Європейського Союзу ухвалила рішення призупинити мовлення на території ЄС чотирьох російських пропагандистських засобів масової інформації (ЗМІ).

Про це повідомили на офіційній сторінці Європейської комісії.

"Комісія вітає рішення Ради призупинити трансляцію ще чотирьох ЗМІ в ЄС або спрямованих на ЄС, з огляду на їх роль у підтримці та виправданні агресивної війни Росії проти України", — йдеться у повідомленні.

Санкції ввели проти наступних росЗМІ:

  • "Голос Європи";
  • "РИА Новости";
  • "Известия";
  • "Российская газета".

В ЄС наголосили, що Росія бере участь у безперервній та узгодженій пропаганді, а також у діях з маніпулювання інформацією, націлених на громадянське суспільство в Євросоюзі та сусідніх країнах, серйозно спотворюючи та маніпулюючи фактами.

"Ризик для наших демократичних суспільств — і цілісності майбутніх європейських і національних виборів — посилився. Сьогоднішні заходи — сильна відповідь на це", — наголосили в ЄС.

Зазначається, що обмежувальні заходи не перешкоджають накладеним під санкції ЗМІ та їхнім співробітникам здійснювати іншу діяльність у Європейському Союзі.

Санкції діятимуть доти, доки не буде припинено агресію проти України, а також поки Російська Федерація та пов’язані з нею ЗМІ не припинять проводити дії з дезінформації та маніпулювання інформацією проти ЄС та його держав-членів. 

Нагадаємо, медіаресурс Voice of Europe викрили у причетності до спроби російського втручання у вибори до Європарламенту. Тож тепер ЄС накладе санкції на цю медіаплатформу. Її пов'язують із Віктором Медведчуком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.05.2024 17:09