Фото: ілюстративне Джерело: logist.today

З 1 березня до протестів польських фермерів на кордоні з Україною доєднаються перевізники, — RFM24

З 1 березня польські перевізники мають намір долучитися до протестів фермерів та знову блокувати кордон з Україною.

Про це повідомляє RFM24.

У виданні наголосили, що перевізники з Люблінського та Підкарпатського регіонів хочуть знову заблокувати переходи в Гребенне, Дорогуську та Корчові. 

Також не виключається, що протест охоплюватиме й доступ до переправи в Медиці. 

"Перевізники скаржаться, що українці витісняють їх з ринку. З листопада 2023 року вимагають відновити для перевізників з України обов’язок мати дозвільні документи", — зазначили журналісти.

Як відомо, з листопада 2023 року польські перевізники та фермери блокують український кордон. У січні вдалося тимчасово розблокувати кордон, у лютому протести на польсько-українському кордоні відновилися. До того ж нещодавно у ході протестів поляки на кордоні почали висипати українське зерно. Зафіксовано вже три такі випадки.

Нагадаємо, що 24 лютого на залізничній станції "Дорогуськ" утретє пошкодили вагони з українською агропродукцією. Зокрема, вантажні вагони з бобами.

Також у ніч на 25 лютого в Польщі на станції Котомеж була розсипана українська агропродукція з восьми напіввагонів. Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки направлявся до інших країн світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.02.2024 09:58