Фото: Мінінфраструктури

З України вперше в 2024 році вийшло судно з гуманітарним зерном

У четвер, 8 лютого, з Одеси відправилось перше у 2024 році судно з гуманітарною пшеницею. Українським зерновим коридором рухається балкер з зерном для Нігерії. 

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Українським зерновим коридором рухається балкер SKY GATE з 25 тисячами тонн української гуманітарної пшениці для Нігерії", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це перше судно в цьому році з гуманітарною пшеницею, яке зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН в рамках програми GrainFromUkraine.

"Український коридор сьогодні основний шлях для доступу продукції українських аграріїв на світові ринки. Це є значущим не лише для економічного відновлення України, а і для підтримки продовольчої безпеки світу. За півроку з портів Великої Одеси експортовано понад 15 мільйон тонн українських зернових вантажів. І ми відновлюємо постачання гуманітарної пшениці в рамках програми Grain From Ukraine для країн, які опинились на межі голоду", — зазначив віце прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Перше у 2024 році судно з гуманітарною пшеницею

Перше у 2024 році судно з гуманітарною пшеницею. Джерело: Мінінфраструктури

Варто додати, що програма GrainFromUkraine була ініційована президентом України Володимиром Зеленським в листопаді 2022 року та реалізується спільно зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН і країнами-донорами з листопада 2022-го. Її мета — надати доступ до українського продовольства країнам, які потерпають від голоду.

У перший рік до цієї програми приєдналися 34 країни та міжнародні організації. 170 тисяч тонн гуманітарної пшениці було відправлено до Ефіопії, Ємену, Сомалі, Кенії, Афганістану.

Перше у 2024 році судно з гуманітарною пшеницею

Перше у 2024 році судно з гуманітарною пшеницею. Джерело: Мінінфраструктури

Нагадаємо, за прогнозом Департаменту сільського господарства Сполучених Штатів Америки, у 2024 році в Україні зросте експорт пшениці. Відповідно будуть збільшені показники виробництва сільськогосподарської продукції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.02.2024 16:37