Фото: соцмережі

Зерновий коридор запрацював на повну силу: скільки ним вже пройшло суден

Українським зерновим коридором пройшли вже 500 суден. Його робота фактично вийшла на потужності до повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук. За його словами, переважна більшість вантажів — це збіжжя, якого так не вистачає на так званому Глобальному Півдні. 

"А що стосується його (зернового коридору, – ред.) роботи, то він фактично вийшов на свої потужності до повномасштабного вторгнення. Ми вже перетнули межу у 500 суден і понад 10 мільйонів тонн вантажів", — наголосив Плетенчук.

Наразі, за словами речника ВМС, важко сказати, що зернова угода — це альтернатива українському коридору, адже "кількість вантажів говорить сама за себе".

Плетенчук також зауважив, що Україна проводить розмінування у Чорному морі "наскільки це можливо", але поки що немає змоги проведення масштабної операції.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками саміту "Зерно з України" повідомив, що роботу програми "Зерно з України" продовжили. На її потреби акумулювали понад 100 мільйонів доларів.

Також повідомлялось, що держави-партнери передадуть Україні військові кораблі, які супроводжуватимуть цивільні судна через "зерновий коридор" у Чорному морі. Крім того, в України є домовленості з партнерами щодо захисту Одеського регіону додатковими системами ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 11:59