Фото: Telegram-канал Ігоря Клименка

За два роки жодна одиниця зброї не покидала Україну нелегально, — Клименко

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що за два роки повномасштабного вторгнення, жодна одиниця зброї не перетнула кордон нашої країни нелегально. 

Відповідну заяву посадовець зробив під час форуму "Україна. Рік 2024".

"Можу сказати, що жодна одиниця зброї (мова про нелегальну — ред.) на сьогодні за два роки повномасштабної війни не перетнула кордон України з ЄС. Це колосальна робота наших сил безпеки", — розповів Клименко.

Також урядовець додав, що всі органи та підрозділи системи МВС зараз працюють над забезпеченням правопорядку та спокою населення у нинішніх нестабільних умовах. 

"Але повірте, після війни потреба у безпеці збільшиться в рази. І ми знаємо, що робити далі. У нас є чіткий план, як формуватиметься безпекове середовище в повоєнній Україні", — наголосив він.

Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що оборонна промисловість за 2023 рік виросла у шість разів. Також, за словами Камишіна, торік Україна виробила утричі більше озброєння, ніж у 2022. Зокрема, на сьогодні в Україні діє 100 державних оборонних підприємств, 400 приватних і працюють 300 000 зброярів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.02.2024 13:22