За місяць поліція отримала майже тисячу повідомлень про замінування близько 10 тисяч об'єктів

01 ЛЮТОГО 2022 14:47

31 січня в ефірі програми “Свобода слова” на  ICTV міністр внутрішніх справ розповів, що лише за останній місяць до Національної поліції України надійшло майже тисячу повідомлень про замінування близько 10 тисяч об'єктів по всій Україні. Міністр також зазначив, що всі ці мінування - складові одного задуму. За словами міністра,  через такий наплив повідомлень у Нацполіції змінили формат роботи підрозділів, які реагують на заяви про мінування. 

Повідомляє TrueUA, з посиланням на МВС.

31 січня в ефірі програми “Свобода слова” на  ICTV міністр внутрішніх справ розповів, що лише за останній місяць до Національної поліції України надійшло майже тисячу повідомлень про замінування близько 10 тисяч об'єктів по всій Україні. 

“Якщо розібратися, то на належне реагування потрібно не години, а дні, щоб обстежити всі об'єкти, які були нібито заміновані. Тому ці псевдозамінування ми розглядаємо, як елемент гібридної війни. Тим паче, що ні одне з отриманих повідомлень не  підтвердилося”, - зазначив Денис Монастирський.

Міністр також зазначив, що всі ці мінування - складові одного задуму.

“Звичайно, ми розуміємо звідки надходять усі ці повідомлення. Біля 70% таких заяв надходять або з окупованих територій, або з РФ. Майже 10% - з Республіки Білорусь, що стало новим явищем, особливо в останні кілька місяців", - повідомив Денис Монастирський.

За словами міністра,  через такий наплив повідомлень у Нацполіції змінили формат роботи підрозділів, які реагують на заяви про мінування. 

“Першими приїжджають патрульні поліцейські. Вони вже пройшли відповідні інструктажі з вибухотехніками Нацполіції. Саме вони першими оглядають об'єкти та дають попередній висновок: є загроза, чи ні”, - розповів очільник МВС.

Фото МВС.

Також читайте: На Чернігівщині правоохоронці викрили «цех» з виробництва алкогольного фальсифікату

Суспільство, 01.02.2022 14:47