На Чернігівщині правоохоронці викрили «цех» з виробництва алкогольного фальсифікату

01 ЛЮТОГО 2022 14:42

За результатами слідчих заходів, проведених у рамках досудового розслідування по кримінальному провадженню, зареєстрованому за ст. 199 Кримінального кодексу України, викрито діяльність групи мешканців прикордонного міста Семенівка, які налагодили системне виробництво та збут алкогольного фальсифікату.

Ділки в кустарних умовах здійснювали розлиття водно-спиртової суміші в пляшки з етикетками відомих торговельних марок. Маркування сурогату здійснювалося підробленими марками акцизного податку.

Під час документування діяльності застосовувались слідчі дії, які дали змогу виявити основні місця накопичення, зберігання та реалізації контрафактної продукції, а також увесь ланцюжок збуту такої продукції.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на МВС.

В ході проведення обшуків у трьох фігурантів з незаконного обігу було вилучено більше тисячі пляшок готової до збуту фальсифікованої алкогольної продукції, понад 2 тонни спирту та водно-спиртової суміші, підроблені марки акцизного податку, обладнання для виготовлення алкогольної продукції в побутових умовах, близько 2-х тисяч порожніх пляшок відомих алкогольних брендів, майже 300 пачок цигарок без акцизних марок, записи чорнової бухгалтерії та мобільні термінали, які містять докази злочинної діяльності.

Попередня вартість вилученого становить близько 200 тис. грн.

Фото МВС.

Також читайте: ДБР проводить обшуки у колишнього керівництва НАК «Нафтогаз України» та АТ «Укртрансгаз»

Події, 01.02.2022 14:42