Фото: vctr.media

За що "ПриватБанк" може заблокувати рахунки клієнта: пояснення фахівців

"ПриватБанк" заблокував рахунок одного із клієнтів через те, що він проігнорував прохання оновити персональні дані. Фінустанова запевняє, що діяла виключно в рамках чинного законодавства та згідно з нормативно-правовими актами Національного банку України.

Про це повідомляється на порталі "Мінфін".

"27 грудня в "Приват24" з’явилось спливаюче повідомлення, що треба пройти актуалізацію даних і кнопка "Нагадати пізніше". Термінів коли це треба зробити, звісно, не було. Через Дію актуалізувати не вдалось (сталася помилка). Вирішив сходити до відділення з Нового року і пройти цю актуалізацію. Але 1 січня Приват привітав з Новим Роком розірванням договору в односторонньому порядку без можливості оскаржити дане рішення", — поскаржився клієнт. 

За словами клієнта, банк в односторонньому порядку ухвалив рішення розірвати договір. Оскаржити дане рішення користувач не може.

Своєю чергою у фінустанові пояснили, що банк зобов'язаний оновлювати дані і якщо клієнт відмовляється це робити, банк може розірвати договір.

"При розірванні ділових відношень надається можливість переказу залишків до іншого банку. Для перерахування ваших коштів на рахунках, вам або вашому представнику необхідно звернутись до будь-якого відділення банку", — зазначили в банку. 

Нагадаємо, що "ПриватБанк" продовжив термін безплатного доставлення платіжних карток усім своїм клієнтам до кінця квітня 2024 року. Картку можна буде отримати "Новою поштою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.01.2024 21:59