Фото: ДБР

Забезпечує харчами Путіна та силовиків РФ: суд за матеріалами ДБР арештував активи росіянина

У Черкасах суд за матеріалами Державного бюро розслідувань арештував мільйонні активи росіянина. Він забезпечує харчами Путіна та силовиків країни-агресорки.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

"За матеріалами розслідування ДБР суд арештував корпоративні права та статутний капітал підприємства в Черкасах, співвласник якого продовжував співпрацювати з російськими силовиками після початку повномасштабного вторгнення", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що арештований статутний капітал підприємства складає 1,98 млн гривень, арештовані корпоративні права — 9,2 млн гривень. Також суд арештував нерухомість підприємства вартістю 91 млн гривень, загальна площа якої складає понад три тисячі квадратних метрів.

Правоохоронці встановили, що один зі співвласників підприємства є громадянином Росії та володіє більше ніж 15 російськими підприємствами, що працюють в тимчасово окупованому Криму та здійснюють постачання продуктів та медичних виробів силовим структурам країни-агресора. Російські підприємства фігуранта поставляли аграрну, молочну продукцію, тютюнові вироби та консерви на російські державні медичні установи, а також установи ФСБ, МВД, управління справами президента РФ. Зокрема, серед іншого постачання здійснювалися на оздоровчий комплекс управління справами президента РФ, санаторій МВД РФ. Також підприємства фігуранта поставляють продукти харчування у тимчасового окупований Крим.

"Кримінальне провадження розслідується за фактом фінансування дій, вчинених з метою захоплення державної влади, зміни меж території України та пособництва державі-агресору (ч. 3 ст. 110-2, ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Також готується клопотання щодо передачі арештованого майна до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА)", — зауважили у ДБР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліцейські завершили спеціальне досудове розслідування щодо колишнього правоохоронця, який обійняв посаду в окупаційній міліції Маріуполя та готував диверсію на Курахівській ТЕС.

Також Служба безпеки України затримала одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі. Він поширював наративи Кремля та організовував замовні "акції протесту".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2023 14:57