Фото: ДПСУ

Заблоковано два пункти пропуску: в ДПСУ прокоментували ситуацію на кордоні з Польщею

Станом на понеділок, 22 квітня, заблоковано два пункти пропуску на українсько-польському кордоні. Там польські фермери пропускають по кілька вантажівок на годину, або взагалі повністю блокують рух транспорту.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише "Укрінформ".

За його словами, станом на ранок понеділка на пунктах пропуску "Рава-Руська" та "Ягодин" у чергах перебуває близько 800 вантажівок та додає, що з неділі, 21 квітня, на "Раві-Руській" протестувальники почали частково пропускати вантажівки на вʼїзд до Польщі.

"Через "Ягодин" польські протестувальники не пропускають вантажівки в бік Польщі. Через цей напрямок, як і раніше, протестувальники пропускають у бік України незначну кількість вантажівок, особливо якщо порівнювати з пропускною спроможністю даного напрямку. За минулий день таких було 75. Вкотре зазначу, що це найбільший інфраструктурний напрямок для перетину кордону вантажними автомобілями, який спроможний пропускати близько 1400 вантажівок в обох напрямках", — каже Демченко.

Очільник ДПСУ зазначає, що на раніше розблокованих пунктах пропуску "Краківець" та "Шегині" у чергах стоять 1000 та 700 вантажівок відповідно. Зберігається інтенсивний рух, як на виїзд з України, так і на в'їзд, адже рух легкових авто та автобусів не обмежено. 

Нагадаємо, 15 квітня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна не в змозі самостійно розв'язати зернове питання з Україною. Він вважає, що ця проблема має бути вирішена на політичному рівні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.04.2024 10:46