Фото: Pixabay

Заблокує телефон при крадіжці: на Android з'явиться нова корисна функція

На смартфонах із системою Android з'являється функція, яка самостійно блокуватиме телефон у разі крадіжки.

Про це повідомляє TechRadar.

Наголошується, що технологію під назвою Theft Detection Lock було презентовано ще в травні 2024 року. Проте на гаджетах користувачів вона почала з'являтися тільки зараз.

Особливістю цієї функції є те, що її алгоритми розпізнають нетипові різкі рухи (як коли телефон вихоплюють із рук) і відразу блокують екран на код-пароль. Theft Detection Lock працює на базі штучного інтелекту.

Першими новою функцією змогли скористатися жителі Бразилії. Реліз в інших країнах очікується "пізніше" у 2024 році.

Розробники раніше заявляли, що Theft Detection Lock нововведення буде доступним для Android 15, проте, як стверджує джерело видання, вона буде доступна на Android 10 і новіше.

"Насправді це частина набору функцій захисту, які впроваджуються на Android. Ваш телефон також буде заблоковано, якщо поспіль буде багато невдалих спроб автентифікації або якщо телефон буде переведено в режим офлайн на тривалий проміжок часу. Мало того, незалежно від того, користуєтеся ви Android чи iOS, вам слід переконатися, що ваш телефон зареєстровано за допомогою вбудованої функції відстеження місцеперебування: це означає, що ви зможете віддалено заблокувати телефон і навіть стерти його, якщо це трапиться втрачено або вкрадено", — додали у TechRadar.

Нагадаємо, шведські науковці розробили нову модель штучного інтелекту, яка здатна на ранніх стадіях виявляти розвиток аутизму у дітей. Водночас це є важливим досягненням для надання належної підтримки хворим дітям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 24.08.2024 03:32