Фото: ДБР

Загинули військові й травмувалися рятувальники: ДБР розслідує вибухи в Миколаєві

Працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження щодо обставин вибухів у Миколаєві та причин, які призвели до загибелі військовослужбовців.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Як встановило слідство, ввечері 24 квітня 2024 року в Миколаєві на автомобільній парковці під час необережного перевантаження боєприпасів військовослужбовцями з одного автомобіля до іншого відбулась детонація.

Внаслідок вибуху загинуло двоє бійців, ще двоє — отримали поранення. Також зайнялися автомобілі, які були поряд з епіцентром вибуху. 

Водночас під час ліквідації пожежі стався ще один вибух, через який травмувалися п’ять рятувальників, які приїхали на виклик.

"Наразі ДБР відкрито кримінальне провадження за фактом порушень правил поводження зі зброєю (ч. 3 ст. 414 КК України). Досудове розслідування триває", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 20 квітня у Вінницькій області двоє чоловіків напали на патруль поліції. Від отриманих поранень загинув рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління Максим Зарецький, а його напарник був поранений.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.04.2024 12:04