Фото: Telegram-канал Ігоря Клименка

Загинуло 28 людей: у МВС відзвітували щодо наслідків російської атаки по Україні (фото)

У понеділок, 8 липня, російські загарбники масовано обстріляли українські населені пункти. Внаслідок ворожих ударів загинуло 28 людей.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Посадовець, зокрема опублікував інформацію щодо наслідків російських обстрілів станом на 15:00. Клименко зазначив, що Росія пошкодила понад 50 цивільних  об'єктів, серед них житлові будинки, бізнес-центр та два медзаклади.

Внаслідок ворожих ударів є загиблі та поранені, а саме:

Загинуло 28 осіб:

  • 11 — на Дніпропетровщині;
  • 17 — у Києві.

Поранено 112 осіб: 

  • 62 — на Дніпропетровщині ;
  • 48 — у Києві;
  • двоє — у Київській області.

"Аварійно-рятувальні роботи на місцях найбільших ударів тривають. Працюють рятувальники, поліціянти, комунальники. Окрема вдячність усім небайдужим людям, які кинулися на допомогу. Єдність робить нас сильнішими", — додав очільник МВС.

Обстріл Києва 8 липня: що відомо

Під час масованого обстрілу Києва в понеділок, 8 липня, російські окупанти запустили ракети в різні райони столиці України, де лунали вибухи та відбулися влучання в об’єкти громадської інфраструктури.

Серед об’єктів, у які влучили російські терористи під час атаки на столицю — дитяча лікарня "Охматдит". Зараз там тривають рятувальні роботи, люди допомагають розбирати завали.

Окрім того, під час масованого обстрілу Києва російські терористи поцілили по житловому будинку Шевченківського району. За словами міського голови Віталія Кличка, внаслідок удару пошкоджені підʼїзди. Один під'їзд зруйновано. Там відбувається евакуація мешканців.

У Голосіївському та Шевченківському районах столиці були зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. Також пошкоджені електромережі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на те, що в понеділок, 8 липня, російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. За його словами, Путін і його армія продовжує нести вбивства в Україну та загрожує цілому світу. Рашисти обстріляли різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Ворог випустив понад 40 ракет різних типів.

Через деякий проміжок часу у понеділок російські терористи повторно атакували Київ. Падіння уламків зафіксовано у Дніпровському районі столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 16:05