Фото: ДПСУ

Закарпатські прикордонники затримали шістьох чоловіків, які намагалися незаконно покинути Україну (фото)

Протягом вихідних, 6 та 7 січня, прикордонники Закарпаття затримали кілька нелегальних "туристів". Правопорушники намагалися покинути територію України, а один з них — повернутися на Батьківщину.

Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України.

"Цими вихідними військовослужбовці Чопського загону затримали сімох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути українсько-словацький кордон", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що "мандрівники" виявилися громадянами України. До того ж усі чоловіки призовного віку. Шестеро порушників прямували у напрямку Словаччини, сьомий — спробував поза пунктами пропуску пробратися в Україну.

Про рух невідомого чоловіка, який йшов до кордону лісом, правоохоронців сповістив сигналізаційний комплекс. Іншого порушника зафіксувала фотопастка. Ще двох українців вдалося зупинити на пів шляху до кордону завдяки інформації співробітників оперативно-розшукового підрозділу. Решту чоловіків зупинили прикордонні патрулі.

"Останній з тих, кого затримали цими вихідними, прямував зі Словаччини в Україну. Його зупинили біля кордону у районі населеного пункту Великий Березний", — заявили в ДПСУ.

Чоловік виявився місцевим жителем. Також він зізнався, що певний час перебував за кордоном та вирішив повернутися в Україну у зв’язку з сімейними обставинами.                                                                

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

"Затриманих доправили у прикордонні підрозділи з метою з’ясування усіх обставин справи та притягнення до відповідальності за статтею "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Їхні справи розглядатиме суд", — додали в прес-центрі.

Нагадаємо, нещодавно у Закарпатській області прикордонники затримали 29-річного жителя Коломиї, який планував поплисти до Румунії на надувному матраці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.01.2024 18:24