Затримання стрільця у Словаччині. Джерело: словацькі ЗМІ

Замах на Фіцо: прем’єра Словаччини прооперували, нападник назвав свої мотиви

Письменник Юрай Чінтула, який у середу, 15 травня, вчинив замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, розкрив свої мотиви. Він не згоден із політикою уряду. Самого Фіцо прооперували в лікарні, його стан — стабільно важкий.

Про це повідомило чеське видання Ta3. Затриманий Юрай Чінтула розповів журналістам, що категорично не згоден із політикою уряду. Цим він пояснив той факт, що декілька разів вистрілив у Роберта Фіцо.

"Я не згоден із політикою уряду... Засоби масової інформації ліквідовуються. Чому RTVS зазнає атак? Чому звільнили Мазака?" — сказав стрілець.

Тим часом міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток підтвердив інформацію про те, що Фіцо прооперували.

"Злочинець зробив п’ять пострілів, і прем'єр-міністр перебуває в критичному стані. Він усе ще перебуває в операційній", — додав міністр.

За його словами, рішення стрільця політично вмотивоване, воно сформувалося незабаром після президентських виборів.

Нагадаємо, що в середу, 15 травня, у словацькому місті Гандлова поранено прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Нападника поліція затримала на місці події. Це відомий місцевий письменник Юрай Чінтула.

Чінтула спочатку крикнув до Фіцо, який підійшов до нього й інших людей, які зібралися на площі після засідання уряду, щоби потиснути руки, після чого пролунали постріли. Поліцейські одразу після нападу затримали нападника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.05.2024 21:56