Фото: Урядовий портал

Заморожені російські активи: яку суму може отримати Україна до кінця року

Україна розраховує отримати 50 мільярдів доларів від російських заморожених активів до кінця 2024 року. Вже є перші результати роботи уряду в цьому напрямку.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час форуму "Україна 2024. Незалежність".

За його словами, мета України — отримати всі 300 мільярдів доларів заморожених російських активів. Наразі лідери G7 домовилися передати нашій країні 50 мільярдів доларів.

"У нас є наша політична рамка: Україна має отримати кошти не пізніше кінця цього року, вони мають бути безумовними для України, безвідсотковими, не впливати на збільшення державного боргу, і ми повинні мати можливість використати їх на будь-які потреби нашої держави", — зазначив Шмигаль.

Прем'єр підкреслив, що насамперед зазначені кошти направлятимуться для відшкодування втрат людей.

"Ми домовлялися, щоб російські активи були перш за все спрямовані на компенсацію збитків і втрат, які Росія завдала нашим людям", — наголосив очільник українського уряду.

Шмигаль переконаний, що Україна повинна мати можливість, у разі необхідності, скористатися цими коштами для фінансування бюджету та для потреб Сил безпеки й оборони.

Нагадаємо, 26 липня Європейський Союз виділив перший транш на підтримку України, отриманий від заморожених російських активів. Йдеться про 1,5 мільярда євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.08.2024 17:30