Фото: скріншот

Запобіжний захід Паші "Мерседесу": під час суду митрополиту стало зле (відео)

Колишньому наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу Лебедю стало зле під час судового засідання. Суд оголосив перерву.

Про це повідомляє ТСН.

Зазначається, що під час засідання на якому скандальному Паші "Мерседесу" мали обрати запобіжний захід, митрополит пожалівся на погане самопочуття. Павло сказав, що погано себе почуває "через рівень цукру".

Суддя своєю чергою запропонував Павлу Лебідю викликати швидку, утім митрополит відмовився. 

Відтак суд оголосив перерву до 9:00 понеділка, 3 квітня.

Зауважується, що під час засідання двоє адвокатів запросили про відвід судді, прокурор виступив проти. Суддя відмовив у відводі.

Ситуація з виселенням УПЦ МП з Лаври: що відомо

Священники УПЦ МП 29 березня були повинні звільнити культові будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі. Йдеться про будівлі на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15. Та вони цього не зробили, ба більше — зібрали людей на молебень. Відбувся молебень й 30 березня. Того ж дня митрополит Павло почав погрожувати президентові Володимирові Зеленському.

Після цього представники УПЦ МП звернулися до Господарського суду з метою визнання недійсним припинення договору оренди. Водночас у Міністерстві культури та інформаційної політики заявили, що це не дає ченцям права залишатись на території Лаври. Своєю чергою суд відхилив позов.

Мінкульт створив комісію, до складу якої увійшли семеро представників від МКІП, п'ятеро представників від заповідника "Києво-Печерська Лавра" та три представники від УПЦ. Ця група повинна проводити огляд 77 об'єктів, описуватиме майно та запечатуватиме перевірені об'єкти. Однак 31 березня комісію не пустили до Лаври, а сам Павло анонсував "штурм Лаври". Ввечері цього ж дня Мінкульт подав позов до Господарського суду міста Києва через перешкоджання УПЦ МП управлінню держмайном у Києво-Печерській лаврі.

1 квітня Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу. Йому інкримінують розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України.

Цього ж дня у Шевченківському суді Києва розпочалося судове засідання щодо обрання запобіжного заходу колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.04.2023 16:35