Фото: ДБР

Запорізькому екс-військкому повідомили про підозру: він залучав працівників ТЦК до ремонту свого будинку (фото)

Державне бюро розслідувань повідомило про ще одну підозру запорізькому екс-військкому, якого вже судять за корупційні схеми. Він залучав військовослужбовців до ремонту свого будинку.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У ДБР зазначили, що під час керування обласним військкоматом у 2023 році посадовець вирішив використати військовослужбовців для ремонту свого нового будинку. Підбирав фахівців під свої будівельні потреби серед працівників районних військкоматів.

Умовами виконання робіт був вільний графік відвідування служби зі збереженням повного грошового забезпечення. Посадовець незаконно видавав накази про відрядження військових до ЗОТЦК та СП і підписував документи про безпідставні нарахування та виплати.

"Таким чином у лютому-липні 2023 року замість служби троє працівників запорізьких районних військкоматів виконували ремонтні роботи у будинку військкома. За цей час їм безпідставно було нараховано 266,4 тисячі гривень", — йдеться у повідомленні бюро.

Що "світить" підозрюваним

Колишньому посадовцю повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та пособництві в ухиленні від військової служби (ч. 1 ст. 364 КК України, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 409 КК України).

Трьом працівникам військкоматів, які зголосилися на його пропозицію, повідомлено про підозру в ухиленні від військової служби (ч. 4 ст. 409 ККУ). Санкція статті передбачає позбавлення волі від п’яти до десяти років.

Це не перше обвинувачення військкома

Раніше працівники ДБР викрили колишнього запорізького військкома на зловживаннях влітку 2023 року. Екс-посадовець вже обвинувачується у безпідставному нарахуванні підвищених виплат своїм підлеглим на суму понад 1 мільйон гривень. За перевищення службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ст. ч. 5 ст. 426-1 КК України) йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років. Суд у його справі триває.

Раніше в Одесі працівника одного з територіальних центрів комплектування викрили на хабарі. Він вимагав з представника логістичної компанії тисячу доларів за зняття автомобіля з військового обліку.

Нагадаємо, радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян повідомляла, що працівники територіального центру комплектування за хабар пропонують громадянам знятися з військового обліку та отримати "білий квиток". Також дуже популярною "послугою" у військкоматах є надання за окрему плату відстрочки від мобілізації та отримання довідки про непридатність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.06.2024 15:51