Фото: businessmagazin.ro

Zara повертається до України: коли відкриються перші магазини

Улюблений бренд багатьох українців, який зачинив двері своїх магазинів у перший день повномасштабного вторгнення, повертається в Україну.

Про це повідомляє Financial Times.

Видання описує цю подію як "знаковий момент, який підкреслює крихку нову нормальність в кількох містах" попри те, що війна з Росією продовжується.

За даними іспанського власника бренду Zara, компанії Inditex, відкриття магазинів в Україні розпочнеться на початку квітня.

На початку відкриють двадцять магазинів, у тому числі три у Києві, а потім поступово ще тридцять. Всього у компанії до війни було понад вісімдесят магазинів. Закритими залишаться магазини у прифронтових регіонах.

"34 магазини Inditex на півдні та сході України, які найбільше постраждали від війни, залишатимуться закритими. Там український уряд забороняє комерційну діяльність", йдеться у повідомленні.

Загалом кількість магазинів бренду Zara по всій країні з часом зросте до п'ятдесяти, але Inditex не може сказати, скільки часу триватиме цей процес, оскільки у пріоритеті безпека працівників, наголошує компанія.

Зазначається, що компанія продовжувала платити податки та зарплату своїм українським співробітникам, яких нараховується близько тисячі, попри те, що більшість із них сиділи вдома без роботи. Також Inditex зберігала свої договори оренди з орендодавцями під час закриття магазину, але не розголошує, на яких умовах.

Нагадаємо, восени минулого року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба говорив про те, МЗС працює над поверненням в Україну світових брендів, зокрема Ikea, H&M, Zara.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 01.03.2024 13:05