Фото: Офіс президента

"Зараз усе більше стає наших результатів": Зеленський оцінив ситуацію на фронті

На сьогодні ситуація на фронті вкрай не проста, але українські воїни мужньо відбивають російські атаки та завдають втрат ворогу. Бої точаться як на Харківському напрямку, так і на Донеччині.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення.

"Щодо ситуації на всіх напрямках, де найбільш зараз гаряче. Харківщина — тривають наші контрударні дії, і напрямок посилено, зокрема Вовчанськ та загалом прикордонні райони. Бригадний генерал Михайло Драпатий за цей напрямок відповідає безпосередньо на місці, і йому надаються необхідні засоби ураження, необхідні сили. Зараз усе більше стає наших результатів — ми знищуємо піхоту окупанта, техніку. Дякую всім нашим воїнам, які чітко діють за наказами, зберігають позиції та роблять усе, щоб стабілізувати ситуацію. Водночас ми розуміємо, як діє ворог, і бачимо задум на відтягування наших сил", — зазначив гарант.

За його словами, також ворожа активність фіксується і у Чернігівській та Сумській областях. Там рашисти атакують диверсійними групами та тероризують обстрілами.

"Звичайно, донецькі напрямки не залишаємо без необхідної підтримки й забезпечення, а саме — Краматорський напрямок, Покровський. Незмінна увага Купʼянському напрямку. Ми фіксуємо також ворожу активність проти Сумщини й Чернігівщини — диверсійні групи, обстріли. Ми відповідаємо вогнем, як і належить. Наше завдання абсолютно зрозуміле — зірвати російську спробу розширити війну. Виконання цього завдання залежить буквально від кожного, хто зараз на позиціях зараз –— від Чернігова до Вовчанська, від Харкова до Донеччини", — зазначив президент.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу Збройних сил України, на Харківському напрямку українські воїни продовжують тримати оборону та завдавати ворогу втрат. На окремих ділянках Збройні сили України мають тактичні успіхи. Українські воїни потіснили ворога та проводять заходи зачистки на північній околиці населеного пункту Вовчанськ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.05.2024 20:21