Фото: Офіс генпрокурора

Заробляли $100 тисяч на місяць: на Буковині викрили злочинців, які зробили "бізнес" на ухилянтах

На Буковині правоохоронці затримали групу злочинців, які налагодили канал переправлення ухилянтів до Молдови з щомісячним прибутком у 100 тисяч доларів США.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

Правоохоронці встановили, що до групи входили мешканці Чернівців та Чернівецької області. Вони налагодили канал нелегального виїзду ухилянтів з території Буковини до Республіки Молдови. Зокрема, за грошову винагороду систематично переправляли чоловіків за кордон поза межами офіційних пунктів пропуску.

Для того, щоб поліція їх не викрила, зловмисники змінювали маршрути проходження кордону, призначали різні місця для зустрічі та спостерігали за нарядами прикордонників, які патрулювали місцевість. Ціна такої "послуги" стартувала від трьох тисяч доларів США з однієї особи. Сума щомісячного прибутку від незаконного "бізнесу" сягала понад 100 тисяч доларів США.

Наразі організатора та чотирьох учасників злочинної групи затримано. Правоохоронці провели кілька десятків санкціонованих обшуків за місцями їхнього проживання, в автомобілях фігурантів. Вилучили кошти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, транспортні засоби, чорнові записи. 

Всім підозрюваним обрано запобіжний захід — тримання під вартою з визначенням розміру застави від понад пів мільйона до 5,3 мільйона гривень.

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявляв, що за час великої війни українці понад 800 разів пропонували прикордонникам хабарі, аби незаконно покинути країну. Загальна сума пропозицій становить приблизно три мільйони гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.11.2023 15:20