Фото: Володимир Прокопів / Facebook

Заступник Кличка Прокопів написав заяву на звільнення після розслідування про його статки

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Прокопів написав заяву про звільнення після оприлюднення скандального журналістського розслідування Bihus.Info щодо статків його родини та друзів.

У своєму дописі в соцмережі Facebook посадовець заявив, що ознайомився із розслідуванням журналістів та провів чесну розмову із представниками ЗМІ після скандалу.

"Друзі, звичайно, я подивився першу і другу частину розслідування Bihus.інфо, яка стосувалася мене та моєї родини. За всі роки своєї публічної діяльності, роботи в органах місцевого самоврядування, на державній службі я завжди був відкритим до журналістів. Що, власне, вони і підтвердили у своєму матеріалі. Я не маю чого приховувати, тому і сам, коли почали телефонувати родичам та моїм друзям, запросив їх на чесну розмову. Майже дві години я відповідав на усі запитання, які цікавили журналістів", — розповів Прокопів.

Посадовець зауважив, що, у тому випадку, якщо правоохоронні органи виявлять ознаки порушень чи незаконного збагачення, він готовий співпрацювати зі слідством.

"Про причини зацікавленості мною, як голова найбільшої фракції у Київраді, розумію. Працюю далі. За посаду заступника голови КМДА ніколи не тримався, тому написав заяву на звільнення, на ім'я Київського міського голови", — резюмував Прокопів.

Розслідування Bihus.Info щодо Прокопіва: що відомо

Журналісти 14 жовтня оприлюднили першу частину свого розслідування щодо заступника голови КМДА Володимира Прокопіва, у якій розповіли, що його родина значно збагатилася за період роботи чиновника в Київській міській раді та Київській міській державній адміністрації та накупила квартир і офісів по всій столиці.

Зокрема, житлову та комерційну нерухомість придбали тесть, теща та дружина Прокопіва. До того ж, як зауважили журналісти, частину активів родичі посадовця придбали за вартістю нижче ринкової. Окрім цього компанії, пов'язані з родиною Прокопіва, нібито інвестували в будівництво житлових комплексів навіть під час повномасштабного вторгнення. 

21 жовтня Bihus.Info оприлюднив другу частину журналістського розслідування, у якому запевняється, що збагатилися за час каденції Прокопіва не тільки його родичі, а ще й друзі. Зокрема, розслідувачі зауважили, що двоє друзів заступника Кличка — Олександр Поштарюк та Андрій Стеценко — через приватні компанії отримали у власність щонайменше шість об’єктів нерухомості, які раніше належали місту.

Нагадаємо, 22 жовтня мер Києва Віталій Кличко відсторонив заступника голови Київської міської державної адміністрації Володимира Прокопіва від виконання службових обовʼязків.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.10.2024 11:22