Фото: Офіс президента України

Зеленський — про операцію в Курській області: Вдалося відволікти близько 40 тисяч окупантів

Під час вечірнього відеозвернення 19 вересня президент Володимир Зеленський повідомив, що завдяки Курській операції Україні вдалось відволікти близько 40 тисяч ворогів. Водночас Сили оборони зменшили штурмовий потенціал окупанта на Донеччині.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

Зеленський зазначив, що ситуація на фронті залишається вкрай складною, важкі бої щоденно відбуваються на Курахівському напрямку та Покровському. 

"Але максимум робимо для стійкості наших бойових бригад. І окремо — операція в Курській області. На цей напрямок уже вдалося відволікти близько 40 тисяч російських військових. Тривають наші активні дії. Є й поповнення обмінного фонду для нас, для України", — сказав глава держави.

Український лідер підкреслив, що все це — важливі речі, які впливають на загальну ситуацію у війні. 

"Я дякую всім нашим бойовим бригадам, кожному солдату, сержанту, кожному командиру за хоробрість", — резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, за даними партизанського руху "АТЕШ", російські загарбники перекидають техніку з Херсонського напрямку на Курську область. Це говорить про нестачу озброєння у ворожій армії.

Як зазначили аналітики американського Інституту вивчення війни, операція України у Курській області Росії стимулювала країну-агресорку до проведення обмінів військовополоненими. Проте цей ефект може бути короткостроковим.

Нещодавно представник створеної на цій території комендатури Збройних сил України Олексій Дмитрашківський заявив, що нашим військовим вдалось зупинити російський контрнаступ у Курській області. Ворог намагався атакувати з флангів, але був зупинений.

За даними The Wall Street Journal, міністерство оборони Росії тисне на очільника Кремля Володимира Путіна, аби той оголосив нову хвилю мобілізації для війни на виснаження проти України. Це мало б компенсувати великі втрати окупантів на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2024 20:58