Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський надав звання Героя України підполковнику Агеєву, який уперше збив "Кинджал"

У п’ятницю, 9 лютого, президент України Володимир Зеленський надав звання Героя України підполковнику В'ячеславу Агеєву. Його підрозділ уперше знищив гіперзвукову російську ракету "Кинджал".

Про це свідчить указ і вечірнє відеозвернення Володимира Зеленського.

В указі йдеться про те, що звання Героя України Агеєву надали з врученням ордена "Золота Зірка" за особисту мужність і героїзм, які він виявив у захисті територіальної цілісності та суверенітету України.

Пізніше у своєму вечірньому зверненні український президент наголосив, що Агеєв — уже зараз в історії нашої держави.

"Саме його підрозділ у травні 2023 року вперше знищив російську балістичну ціль — ракету, якою в Москві завжди хвалилися, нібито ніхто не зможе її збити. Українці змогли", — наголосив президент.

Володимир Зеленський не уточнив, про яку саме ракету йдеться, але у травні 2023 року наші захисники вперше збили російський "Кинджал". Росіяни неодноразово стверджували, що Україні цього не вдасться зробити за допомогою переданих західними союзниками зенітних ракетних комплексів Patriot, але вони вкотре збрехали.

Нагадаємо, що 9 лютого президент України Володимир Зеленський також надав звання Героя України колишньому головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному та начальнику Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирилу Буданову. Гарант офіційно вручив їм ордени "Золота Зірка".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2024 21:59