Фото: Офіс президента

Зеленський несподівано прибув до Німеччини

У четвер, 14 грудня, президент України Володимир Зеленський прибув до Німеччини. Наразі невідома причина неоголошеного візиту.

Відповідну інформацію оприлюднила поліція Франкфурта в соцмережі X. За даними джерела, глава України прилетів до Франкфурта-на-Майні. У даному регіоні вжито підвищених заходів безпеки та перекрито низку доріг.

За інформацією видання Bild, Зеленський вирушив із Франкфурта до Вісбадена. Про причини несподіваного візиту президента України в Німеччині не повідомляється.

Раніше повідомлялось, що Німеччина передала Україні другу систему протиповітряної оборони Patriot. ЇЇ планують розгорнути та ввести в експлуатацію до кінця цього року.

Нагадаємо, що, за словами державного міністра в європейських справах Німеччини Анни Люрманн, 2024 року Німеччина подвоїть військову допомогу Україні. Йдеться про суму у вісім мільярдів євро.

Також канцлер Німеччини Олаф Шольц на конференції своєї Соціал-демократичної партії Німеччини заявив, що його країна має бути готова до збільшення підтримки України на тлі послаблення допомоги від інших країн. Посадовець також закликав до наполегливості у підтримці України з боку Німеччини, адже війна з Росією не закінчиться найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.12.2023 17:59