Володимир Зеленський. Джерело: Telegram-канал президента України

Зеленський обговорив із британським прем’єром Сунаком чотири важливі теми світового значення

У п’ятницю, 27 жовтня, президент Володимир Зеленський провів розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Підтримка України з боку Сполученого Королівства залишається непохитною.

Про це повідомив Зеленський у своїх соціальних мережах. Український лідер наголосив, що дуже цінує те, що робить Велика Британія.

Президент України поінформував Ріші про спроби Росії оточити Авдіївку та про величезні втрати ворога на цьому напрямку.

"Обговорили подальшу оборонну співпрацю, зокрема, посилення української системи протиповітряної оборони ракетами та антидроновими засобами", — зазначив Зеленський.

Також український президент розповів Ріші про дії Росії в Чорному морі, які загрожують цивільному судноплавству. Проте Зеленський запевнив, що український зерновий коридор продовжить працювати, попри все.

"Ми також обмінялися думками щодо Близького Сходу та погодилися, що зупинка ескалації конфлікту буде в інтересах світової спільноти", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, на початку жовтня прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак закликав союзників надати Україні необхідні інструменти для "завершення роботи". Очільник британського уряду нагадав, що його країна стала першою державою, яка ухвалила рішення надати Україні танки та підштовхнула до такого кроку ще понад десяток країн. Згодом аналогічний крок стався із навчанням українських пілотів на західних винищувачах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.10.2023 13:43