Фото: Офіс президента

Зеленський під час візиту до США зустрінеться із прем'єр-міністром Японії

Наступного тижня під час свого офіційного візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський поведе зустріч із прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісідою.

Про це повідомляє NHK.

Зазначається, що японський прем'єр вирушить до США вже 21 вересня. Його робочий візит триватиме чотири дні та передбачає низку перемовин, спрямованих на зміцнення зв’язків Токіо з Вашингтоном, а також з іншими стратегічними партнерами.

"Кісіда зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським, який у цей день також перебуватиме у Сполучених Штатах. Очікується, що він підтвердить незмінність позиції Японії зберігати підтримку Києва та посилювати санкції проти Росії", — наголошує NHK.

Точна дата перемовин Зеленського та Кісіди поки не відома.

Крім того, за даними NHK, прем'єр Японії проведе переговори з президентом США Джо Байденом у приватній резиденції американського лідера в штаті Делавер. До того ж японський лідер візьме участь у Генасамблеї ООН у Нью-Йорку та у саміті лідерів країн QUAD — чотиристороннього діалогу з питань безпеки, в якому беруть участь Японія, Сполучені Штати, Австралія та Індія.

Нагадаємо, 19 вересня стало відомо, що кандидати в президенти США Дональд Трамп і Камала Гарріс зустрінуться з Володимиром Зеленським наступного тижня. Трамп планує провести перемовини з українським президентом на полях засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, Гарріс — готова до розмови у Вашингтоні.

Також Зеленський під час свого візиту до Нью-Йорка проведе зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.09.2024 15:15