Фото: сайт Офісу президента

Зеленський подав у Раду законопроекти про продовження мобілізації та воєнного стану

У понеділок, 28 жовтня, президент Володимир Зеленський запропонував парламенту затвердити продовження воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів.

Відповідні законопроекти під №12151 та №12152 опубліковані на сайті Верховної Ради.

Зеленський проектом №12151 запропонував затвердити указ президента про продовження дії воєнного стану з 10 листопада до 7 лютого 2025 року. Проектом №12152 глава держави пропонує затвердити його указ про продовження загальної мобілізації. 

У підсумку воєнний стан та мобілізація будуть тривати майже три роки після вторгнення Російської Федерації.

Воєнний стан — це особливий правовий режим, який необхідний органам влади та військовим для ширших повноважень для захисту країни від ворога. Мобілізація спрямована на набір до Сил оборони військовозобов'язаних.

Перед цим український парламент підтримав продовження дії воєнного стану на 90 днів, а саме з 12 серпня по 9 листопада.

Нагадаємо, що на початку жовтня український уряд запровадив зміни до правил надання послуг поштового зв'язку. Відтепер процедура доставлення та вручення повісток регулюється по-новому.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України №1147, рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" доставляють адресату особисто. У разі відсутності адресата за місцем проживання працівники пошти залишають повідомлення в поштовій скриньці або інформують його телефоном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 12:18