Фото: Офіс президента

Зеленський повернувся в Україну і вже провів першу важливу зустріч: деталі

Кілька днів поспіль президент України Володимир Зеленський перебував за кордоном. Так, 3 травня він відвідав Фінляндію, де взяв участь у зустрічі прем'єр-міністрів Північних країн. Під час заходу Данія, Ісландія, Норвегія, Фінляндія та Швеція підписали документ у якому зазначили, що майбутнє України — у євроатлантичній родині. 4 травня український лідер перебував у Нідерландах — там він виступив із потужною промовою у Міжнародному кримінальному суді Гааги, закликавши світ покарати російських воєнних злочинців.

Після цього у п'ятницю, 5 травня, Зеленський, імовірно, повернувся до України. Про це свідчить заява його прес-служби про зустріч президента із міністром закордонних справ Бахрейну Абдуллатіфом бін Рашидом Аз-Заяні у Києві.

Сам Зеленський назвав візит Аз-Заяні важливим сигналом про "взаємодію та підтримку між нашими державами". Український лідер запросив Бахрейн долучитись до реалізації окремих пунктів української формули миру та взяти участь у майбутньому Саміті миру.

Зеленський

Фото: Офіс президента України

"Україна прагне миру, і саме тому я запропонував міжнародній спільноті українську формулу миру. І ми будемо вдячні всім державам, які дійсно хочуть допомогти Україні досягти миру. Запрошую Бахрейн долучитись до реалізації окремих пунктів формули та взяти участь у майбутньому Саміті миру. Дякую Бахрейну за незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України на тлі протистояння повномасштабній російській агресії", — йдеться у дописі на сайті Офісу президента.

Нагадаємо, Зеленський під час виступу у Міжнародному кримінальному суді заявив, що готує для росіян погані новини після візиту Гааги. Він запевнив, що його міжнародні поїздки матимуть результати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.05.2023 16:17