Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Зеленський повідомив про зустріч з Макроном та Мелоні на полях саміту НАТО: що обговорили

На полях саміту НАТО, який проходив у Вашингтоні 9-11 липня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч з лідером Франції Еммануелем Макроном та главою італійського уряду Джорджею Мелоні.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegra-каналі.

Зеленський наголосив, що на полях саміту НАТО разом із президентом Франції Еммануелем Макроном обговорили виконання рішень Саміту миру, а також підготовку наступного оборонного пакета, безпекову співпрацю та навчання українських військових. 

"Дякую президенту Еммануелю Макрону та французькому народу за принципову й неослабну підтримку", — написав Володимир Зеленський.

Зустріч з Джорджею Мелоні

Зеленський також заявив, що у Вашингтоні провів зустріч із головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. Український лідер, зокрема поінформував про ситуацію на фронті та російський повітряний терор проти українських міст. Сторони також обговорили ключові потреби України, зокрема протиповітряну оборону.

"Дякую за те, що обороноздатність і відбудова України визначені пріоритетними питаннями італійського головування в G7 цього року", — йдеться у повідомленні Зеленського.

Нагадаємо, на полях Вашингтонського саміту НАТО був підписаний договір Ukraine Compact, який ініціювали лідери 20 країн-членів Європейського Союзу. Він буде спрямований на підтримку нагальних потреб України, розбудову української армії та допомогу Києву у разі наступного нападу Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.07.2024 10:11