Фото: Офіс президента

Зеленський пояснив, без чого міжнародні відносини і право не матимуть спокій

Президент України Володимир Зеленський заявив, що без Криму не буде спокою міжнародним відносинам і праву. Тому він обов'язково має бути деокупований і повернутий Україні.

Про це гарант повідомив під час зустрічі з представниками Меджлісу кримськотатарського народу.

"Зараз все більше і більше лідерів усвідомлюють, що без повернення Криму не буде повернення спокою міжнародним відносинам і повної сили міжнародному праву", — заявив президент.

Очільник держави розповів, що наразі триває робота на рівні державних інституцій держави з підготовки до реінтеграції Криму, та проінформував, що підписав указ про затвердження складу Консультативної ради з питань деокупації півострова.

"Ми робимо все, щоб додати до нашої спільної історії день нашої спільної перемоги, який відкриє надійний шлях додому для всіх наших людей. І ми б'ємося заради перемоги, зокрема, для того, щоб нею найдостойніше вшанувати пам'ять усіх, хто був вбитий злом геноциду, усіх, проти кого здійснювали депортації, усіх, чиї діти загинули або не народилися. Ми маємо розбити джерело катастроф. І ми це зробимо", — заявив глава держави.

Крім того, Зеленський наголосив, що Україна продовжує докладати зусиль для звільнення з місць позбавлення волі всіх кримських татар, засуджених окупаційним режимом.

Нагадаємо, повідомляв президент Володимир Зеленський, ЗСУ будуть готові до контрнаступальної операції, коли наша держава отримає від союзників усю необхідну зброю. Терміни, за його словами, можуть залежати й від погодних умов. Український лідер вважає, що Україна може отримати сучасні винищувачі після початку контрнаступу. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба теж заявляв, що рішення щодо надання Києву винищувачів F-16 буде прив'язане до результатів українського контрнаступу.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив, що у Збройних сил України є кілька робочих варіантів контрнаступу. Остаточний план дій українських військових ще не затверджений.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.05.2023 17:28