Фото: Офіс президента України

Зеленський прибув до Литви: ключові тези візиту

У середу, 10 січня, президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до столиці Литви Вільнюса, де в нього заплановані переговори з топ-посадовцями країни. 

Про це очільник держави написав в офіційному Telegram-каналі.

"Наші надійні друзі та принципові партнери Литва, Естонія та Латвія. Згодом буду в Талліні та Ризі, а сьогодні Вільнюс", розповів глава держави.

Зазначається, що серед тем для обговорення безпека, інтеграція до ЄС та НАТО, співпраця в галузі РЕБ і дронів і подальша координація європейської підтримки.

Очільник держави додав, що у Вільнюсі в нього заплановані переговори з президентом, прем’єр-міністром і спікером Сеймасу (однопалатний парламент Литви, ред.), а також зустрічі з представниками політичних сил, ЗМІ та української громади.

"Безпека, інтеграція до ЄС та НАТО, співпраця в галузі РЕБ і дронів, подальша координація європейської підтримки. І звичайно, наша велика вдячність. За безкомпромісну підтримку України впродовж усіх десяти років війни, а особливо зараз, після початку повномасштабного вторгнення",  описав Зеленський теми переговорів у Вільнюсі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наступного тижня може взяти участь у міжнародному форумі в Давосі та відвідати столицю Швейцарії, місто Берн. У Давосі Зеленський, ймовірно, виступить перед представниками інших країн. Кілька незалежних джерел видання, які ознайомлені з планами візиту, вказують на 15 січня як вірогідну дату поїздки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.01.2024 11:23