Фото: Офіс президента

Зеленський провів переговори з Макроном й розповів про важливі домовленості

У неділю, 3 вересня, президент Володимир Зеленський провів телефонні перемовини із французьким колегою Еммануелем Макроном. Гарант зауважив, що це була ґрунтовна й конкретна розмова.

Про це очільник держави написав у Telegram.

"Детально обговорили ситуацію на полі бою, кожен із напрямків. Передав актуальні потреби в обороні й подякував за потужну оборонну підтримку та постійну допомогу в розширенні можливостей наших воїнів. Франція справді цінує свободу й допомагає захищати її", — розповів Зеленський.

Також лідери обговорили безпеку в Чорному морі та функціонування тимчасового "зернового коридору" України, який має бути продовжений. Відтак, сторони домовилися посилити взаємодію в захисті морських шляхів.

"Важлива домовленість щодо безпекових гарантій: наші команди  України та Франції  працюватимуть над двостороннім документом щодо гарантій", — зауважив гарант.

Зеленський наголосив, що обговорив із Макроном підготовку Глобального саміту миру та активну лідерську участь Франції в роботі над реалізацією Формули миру. Очільник держави зауважив, що важливо, щоб якнайбільше країн світу приєдналися до української Формули, зокрема це мають бути і держави Глобального Півдня.

"Франція та її компанії братимуть участь у нашому Форумі оборонних індустрій, який активно готуємо. Про це теж домовлено",  резюмував президент.

​Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Росія завдає ударів по основній інфраструктурі експорту зерна в Україні, ставлячи під загрозу глобальну продовольчу безпеку. Він також додав, що його країна не визнає анексії Росією українських територій і результатів проведених там фейкових виборів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.09.2023 17:11