Фото: Офіс президента

Зеленський провів перемовини із прем'єром Данії: про що розмовляли лідери

У четвер, 26 жовтня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен.

Про це сам гарант написав у Telegram.

"Подякував за нещодавній візит міністра оборони Данії до України й усю різнобічну та вчасну допомогу, яку надала ця країна. Зокрема, за патронат, який Данія взяла над Миколаєвом", — розповів Зеленський.

Крім того, лідери констатували важливість подальшої довготермінової макроекономічної підтримки України. Узгодили майбутні спільні кроки в регіональних і глобальних форматах та обговорили збереження єдності у Європі та реалізацію української Формули миру.

"Висловив подяку за організацію першої зустрічі радників у Копенгагені та за готовність Данії надіслати свого представника на наступну зустріч на Мальті", — резюмував Зеленський. 

Нагадаємо, Данія профінансує на понад 14 мільйонів доларів програму закупівлі боєприпасів для бійців Збройних сил УкраїниОчікується, що снаряди будуть доставлені протягом 2024 року.

Раніше повідомлялося, що Данія збільшить військову допомогу Україні. Зокрема, надасть 30 танків Leopard 1 і 15 — Т-72. В міністерстві оборони Данії анонсували надання Україні нового пакета військової допомоги на суму 833 мільйони доларів, який включатиме танки, БМП, зенітні установки та боєприпаси. Це найбільша фінансова допомога від держави за весь час повномасштабного вторгнення.

Усю суму розподілили на три етапи: 617 мільйонів доларів цього року, 209 мільйонів — 2024 року та сім мільйонів — 2025 року. Відповідний пакет стане 12 і найбільшим, що передала Данія від 24 лютого 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.10.2023 14:59