Фото: president.gov.ua

Зеленський розповів, що Україну наблизить до закінчення війни з Росією

Під час вечірнього відеозвернення 26 лютого президент Володимир Зеленський повідомив, що взяв участь у роботі спеціального саміту в Парижі. Це зустріч лідерів, який зібрав глава Франції Еммануель Макрон.

Текст звернення з'явився на сайті президента України. Зеленський наголосив, що головна тематика саміту — все, що посилює нас у Європі, нашу стійкість та спроможності.

"Наші арсенали, наша здатність виробляти зброю, постачання зброї для України й безперервність підтримки", — сказав Зеленський.

Український лідер заявив, що все, що ми робимо разом для захисту від російської агресії, додає нашим народам реальної безпеки на десятиліття вперед. 

"Бо кожна з російських втрат і кожен із російських програшів привчає і Росію, і будь-якого іншого супротивника Європи та загалом вільного світу — привчає, що агресія результатів не дає і не може дати. Співпраця та рішучість — це дві відповіді, які варто всім дати на питання про закінчення війни та наближення миру", — додав Володимир Зеленський.

Також президент розповів про візит до Києва прем’єр-міністра Болгарії — "держави, яка є нашим добрим сусідом". 

"І сьогодні, власне, ми говорили про те, як зробити наше добросусідство ще більш ефективним і міцним. Важливо — збільшення оборонної співпраці, спільні виробництва, копродукція в оборонній сфері. Також — політична взаємодія. Попереду ще більше економічної роботи наших країн: розширення торгівлі, розширення нашої інфраструктури та логістичної сили. Дякую Болгарії за максимальний прагматизм", — наголосив Зеленський.

Окупація Криму

Глава держави зазначив, що сьогодні ж в Україні — особливий день, пов'язаний з подіями у Криму.

"Усі ми згадуємо події 14-го року, коли такими ж днями відбувалась окупація Криму і визначалось, якою буде подальша доля міжнародної безпеки, міжнародних відносин. Усе почалося саме з Криму — цей російський реваншизм, ця російська війна. І саме там, у Криму, російське зло має зазнати ключової поразки. Ми вже досягли значних результатів у Чорному морі. Працюємо для того, щоб досягти необхідних результатів у небі та на землі в Криму. І я вдячний усім партнерам, які допомагають", — сказав президент.

"Зроблено в Україні"

Президент Зеленський нагадав, що сьогодні стартувала робота нашої економічної платформи "Зроблено в Україні". 

"Це важливий інструмент — інструмент сприяння економічному зростанню в Україні. Кожен має чітко розуміти: ми повинні додавати нашій державі, нашому народу якомога більше можливостей забезпечувати свої потреби, свій захист", — сказав він.

Зеленський наголосив, що саме наша економіка, саме сплачені в Україні податки допомагають нам утримувати військо.

"Держава повинна та зробить усе — все, щоб дати якнайбільше можливостей для української економіки. І щоб дати нашій економіці якнайбільше різноманіття — варіантів і для експорту та торгівлі, і для спільних із партнерами сучасних виробництв, і для власних українських товарів та послуг. Максимально підтримуємо українське, щоб Україна могла максимально забезпечувати свої власні інтереси — на полі бою й не тільки", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 26 лютого Володимир Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків. У тексті закону прописано, що військовослужбовці строкової служби, строк яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені  строки звільняються з військової служби в запас у строки, визначені Указом президента України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.02.2024 19:59