Скріншот з відео

Зеленський та прем'єр-міністр Данії вшанували пам’ять загиблих захисників у Львові

У п’ятницю, 23 лютого, у Львові на Марсовому полі Личаківського кладовища президент України Володимир Зеленський разом із прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен вшанували пам’ять загиблих захисників України. 

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Ми ніколи не забудемо героїв, які захищали нашу незалежність, свободу та майбутнє. Вічна слава всім, хто віддав своє життя за Україну!", написав він.

Додамо, що напередодні Данія та Україна підписали угоду про надання гарантій безпеки. Термін домовленостей становитиме десять років.

Данська сторона наголосила, що підтримка України має бути розрахована на майбутнє. Саме це означає, що протягом наступних десяти років Копенгаген зобов'язується підтримувати Україну як у військовому, так і цивільному плані.

"Це найсерйозніша ситуація у безпеці з часів закінчення холодної війни. І ми, з боку данського уряду, не можемо не наголосити, наскільки важливо, щоб Україна отримала той військовий потенціал, який їй необхідний. Якщо ми не будемо разом, Україна не вистоїть, і, можливо, Європа також", — заявила Метте Фредеріксен.

Вона наголосила, що угода має допомогти підтримати здатність України захистити країну від Росії, а згодом допомогти стримати майбутні напади агресора. 

Нагадаємо, Данія анонсувала передачу Україні нового траншу військової допомоги на суму майже 250 мільйона доларів. До пакета увійдуть артилерійські снаряди, засоби розмінування та безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2024 13:24