Фото: Офіс президента

Зеленський у Брюсселі передав союзникам списки зброї, якої гостро потребують ЗСУ, – Spiegel

У Брюсселі, під час саміту Євросоюзу, президент Володимир Зеленський передав партнерам списки зброї, якої гостро потребують українські військовослужбовці. Зазначається, що метою передачі цих списків було посилити тиск на окремі держави

Про це повідомляє Spiegel.

Видання посилається на публікацію агентства dpa, яке поширило слова високопосадовця про те, що "українці роблять досить розумно", "напевно знають, що їм потрібно", і "знають, про що можна просити". Ім'я чиновника наразі не відоме. Проте він зазначає, що переданий список враховує наявні запаси озброєнь, які мають європейські країни.

Крім того, джерело dpa вважає, що метою передачі цих списків було посилити тиск на окремі держави, щоб вони збільшили військову допомогу Україні.

Нагадаємо, у четвер, 9 лютого, президент України Володимир Зеленський виступив у Європейському парламенті. Свою промову гарант почав зі слів "Слава Україні!", на що парламентарі в унісон відповіли: "Героям Слава!".

Зеленський розповів, що звернення до Європарламенту "це був символічний момент. Певний ціннісний підсумок шляху, який ми пройшли у відносинах із Євросоюзом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2023 08:13