Володимир Зеленський і Андрей Пленкович. Джерело: сторінка українського президента в соцмережі X

Зеленський у Хорватії: на міждержавному рівні підписано важливий документ (фото, відео)

У середу, 9 жовтня, президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович підписали угоду про довгострокову підтримку та співпрацю між двома державами.

Про це повідомив Володимир Зеленський, опублікувавши відповідні дописи в соціальній мережі X за результатами зустрічі з Пленковичем.

За словами українського президента, темами розмови стали оборонна допомога та співпраця, гуманітарне розмінування, реабілітація українських дітей і поранених воїнів, відбудова України, європейська інтеграція.

"Також сьогодні підписали Угоду про довгострокову підтримку та співробітництво між нашими державами. Разом розвиватимемо співпрацю між нашими оборонно-промисловими комплексами. Хорватія продовжить надавати обладнання та ділитися знаннями з гуманітарного розмінування", — розповів Зеленський.

Він подякував Хорватії за кожен вияв підтримки нашої держави та людей, за те, що ця країна перебуває разом з Україною від початку російської агресії 2014 року.

Як відомо, в середу Володимир Зеленський прибув до Хорватії для участі у третьому саміті "Україна — Південно-Східна Європа" та двосторонніх зустрічей. Саміт у Дубровнику став третім у такому форматі — перший відбувся в Афінах у серпні 2022 року, другий — у Тирані в лютому 2024 року.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що хорватські військовослужбовці не візьмуть участь у місії НАТО для України у сфері безпеки та навчання. Президент Хорватії Зоран Міланович, який перебуває в опозиції до прем’єр-міністра Андрея Пленковича, офіційно заперечив таку можливість.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.10.2024 16:10