Фото: Офіс президента

Зеленський виступив на спільній прес-конференції з учасниками Саміту країн Північної Європи (відео)

У середу, 13 грудня, президент Володимир Зеленський дав спільну прес-конференцію з учасниками Саміту країн Північної Європи.

Трансляцію поширила прес-служба українського гаранта.

Зауважимо, 13 грудня президент України Володимир Зеленський прибув до Осло (Норвегія) для участі в другому саміті "Україна — Північна Європа". В межах візиту у глави держави заплановані двосторонні переговори з учасниками саміту.  До того ж у ході візиту український гарант проведе перемовини із прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 12 грудня перебував із робочим візитом у США, де провів низку важливих переговорів, зокрема, і з американським лідером Джо Байденом. Український гарант розповів про військові цілі нашої держави на 2024 рік.

Водночас Джо Байден на спільній прес-конференції у Вашингтоні із Володимиром Зеленським зазначив, що у Конгресі є двопартійна підтримка України, тому він готовий піти на компроміс щодо питання фінансування кордону, адже "саме так працює демократія". Водночас президент України на запитання, чи готова Україна віддати частину своїх територій Росії, сказав, що ця ідея — "абсолютне божевілля".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.12.2023 14:39