Фото: Telegram Зеленського

Зеленський вперше зустрівся з Пашиняном: що обговорили лідери держав

У четвер, 5 жовтня, президент України Володимир Зеленський вперше зустрівся з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном. Лідери, зокрема, обговорили ситуацію на Південному Кавказі.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram Зеленського.

"Під час нашої першої зустрічі з прем’єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном ми обговорили безпекову ситуацію на Південному Кавказі. Україна зацікавлена в стабільності регіону та дружніх відносинах із його країнами", — йдеться у повідомленні.

Зеленський також додав, що сторони обговорили двосторонню співпрацю України та Вірменії й міжрегіональні економічні проекти.

Раніше повідомлялось, що Володимир Зеленський 5 жовтня приїхав з візитом до Іспанії. Він візьме участь у саміті Європейського політичної спільноти та проведе низку двосторонніх зустрічей.

Що відомо про неформальний саміт ЄС

У п'ятницю, 6 жовтня, в іспанському місті Гранаді пройде неформальний саміт ЄС. Там буде прийнята декларація, що містить політичні плани на найближчі роки. 

Згідно з проектом декларації саміту, ЄС планує зміцнювати оборонну готовність і розвивати європейську оборонну технологічну і промислову базу, в тому числі шляхом збільшення інвестицій, щоб протистояти Росії. Також на саміті заплановано обговорення реформування ЄС і прийняття нових країн. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський отримав запрошення від голови уряду Іспанії Педро Санчеса на неформальну зустріч лідерів держав Європейського Союзу в Гранаді. Проте тоді гарант наголошував, що навряд чи зможе бути присутнім на зустрічі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 16:08