Володимир Зеленський і Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Зеленський закликав Францію не допустити росіян до Олімпіади в Парижі

Французька влада не має дозволити російським спортсменам виступити на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. Оскільки вони там представлятимуть терористичну організацію під назвою Росія.

Таке сподівання висловив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю французьким журналістам BFM TV і Le Monde.

"Ми не хотіли би, щоб убивці або ті чи інші спортсмени, які представляють терористичну організацію під назвою Росія, представляли її у Франції під час Олімпійських ігор. Ми хотіли би, щоби Франція в цьому гуманітарному аспекті була повністю на боці справедливості. В цьому випадку — на нашому боці", — заявив Зеленський.

Олімпійські ігри цьогоріч розпочнуться 26 липня. Орієнтовно 10,5 тисячі спортсменів із різних куточків планети змагатимуться в 32 видах спорту. Росія, як і Білорусь, гарантовано не матиме представництва в командних турнірах. Натомість білоруські та російські атлети вийдуть на старти в індивідуальних змаганнях у статусі "нейтральних".

Нагадаємо, що в Парижі органи безпеки Франції влаштують масштабну перевірку. Заплановано перевірити до мільйона людей, бо вже в липні-серпні 2024 року в французькій столиці пройдуть Олімпійські ігри.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 12.03.2024 13:41