Валерій Залужний і Володимир Зеленський. Фото зі соцмереж

Зеленський закликав військове керівництво України не втручатися в політику

Військові генерали, які прийшли в політику, зробили величезну помилку. Зокрема, низка українських командирів зайнялися політикою після окупації Криму Росією 2014 року.

Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю британському The Sun. За його словами, військових у політику штовхають різні політичні сили.

"Це відбувалося після 2014 року, коли кожна політична партія хотіла якихось військових, зірок війни, і я вважаю, що це була дуже велика помилка. Їх штовхнули в політику, тому що у них була знищена репутація", — заявив він.

Журналіст The Sun зазначив, що, за чутками, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний є потенційним суперником Зеленського, якщо вирішить стати політиком.

"Якщо військовий вирішив займатися політикою, то це його право, тоді він має йти в політику, і тоді йому не до війни. Якщо ти керуєш війною, маючи на увазі, що завтра ти будеш займатися політикою чи виборами, то у своїх словах і на передовій ти поводишся як політик, а не як військовий, і я вважаю, що це величезна помилка", — наголосив Зеленський.

Він також застеріг, що непідпорядкування солдатів своїм генералам загрожує єдності України.

"За всієї поваги до генерала Залужного та до всіх командирів, які на полі бою, має бути розуміння ієрархії. За законом і під час війни це навіть не обговорюється. Це не веде до єдності нації", — додав Зеленський.

Нагадаємо, що у вівторок, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи. Це знаковий день, встановлений на честь початку двох революцій: 2004-го та 2013 років. Президент Володимир Зеленський звернувся до українців і наголосив, що 10 років тому наш народ "розпочав нову сторінку боротьби".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.11.2023 10:27