Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський здійснить візит до Брюсселя на саміт ЄС, — ЗМІ

За неофіційною інформацією, 27 червня президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті Євросоюзу у Брюсселі. Цю інформацію ніхто не підтверджує з метою безпеки.

Про це повідомила брюссельська кореспондентка польської радіостанції RMF FM.

У Брюсселі неофіційно кажуть, що президент України Володимир Зеленський приїде до Брюсселя першого дня саміту Євросоюзу. "Така інформація циркулює", — заявив у коментарі RMF FM високопоставлений дипломат ЄС.

Як зазначає джерело, Україна та Європейський Союз мають підписати документ про гарантії безпеки, переговори щодо якого ведуться вже кілька місяців. 

"У цій церемонії візьмуть участь Володимир Зеленський та лідери ЄС", — сказав дипломат. Документ планується підписати "на рівні міністрів закордонних справ".

Як з'ясували журналісти, документ про гарантії безпеки вже готовий, але 25 червня його мають оформити міністри ЄС із європейських справ.

Нагадаємо, 24 червня Рада Європейського Союзу схвалила 14-й пакет санкційних обмежень проти Росії. Ці обмеження стосуються російського зрідженого природного газу та направлені на запобігання обходу Москвою санкційних обмежень за допомогою третіх країн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.06.2024 17:38