Фото: Офіс президента

Зеленський звернеться до сенаторів США напередодні голосування за допомогу Україні, — ЗМІ

Президент Володимир Зеленський звернеться до американських сенаторів у вівторок, 5 грудня, через захищену відеоконференцію. 

Про це повідомила американська газета The Hill.

Брифінг відбудеться напередодні голосування в Сенаті за подальшу допомогу Україні.

"Адміністрація запросила президента Зеленського виступити перед сенаторами в межах нашого закритого брифінгу, щоб ми могли почути безпосередньо від нього, що саме стоїть на кону в цьому голосуванні. Я прошу всіх сенаторів — всіх сенаторів — бути присутніми на цьому важливому брифінгу" — оголосив лідер більшості в Сенаті Чак Шумер.

За його словами, Зеленський має розповісти сенаторам про стан війни в Україні та також необхідність додаткової військової допомоги. Розмова Зеленського та сенаторів відбудеться за день до того, як в Сенаті заплановано голосувати за виділення пакета 61 мільярда доларів для України. Остаточні деталі допомоги все ще опрацьовуються.

Нагадаємо, Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена наполягає, що допомога Україні повинна бути ухвалена разом з іншими статтями запиту щодо виділення додаткового фінансування. Наразі переговори з представниками Конгресу США тривають.

Координатор Ради національної безпеки США Джона Кірбі раніше зауважував, що у Сполучених Штатах Америки виокремили три пріоритети для зимової підтримки Збройних сил України. Йдеться про системи протиповітряної оборони та інженерне обладнання.

4 грудня Білий дім закликав Конгрес Сполучених Штатів Америки негайно схвалити додаткове фінансування для України, оскільки кошти для надання військової допомоги можуть закінчитися до кінця грудня

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.12.2023 07:05