Фото: Офіс президента

Зеленський звернувся до лідерів "Великої сімки": у промові він згадав війну та Путіна

У середу, 6 грудня, президент України Володимир Зеленський звернувся до лідерів "Великої сімки". Глава держави наголосив у своїй промові, що вільному світу необхідно зберегти свою консолідованість та взаємодію.

Відповідне відео з'явилось у Telegram президента.

"Вільному світу життєво необхідно зберегти свою консолідованість. Зберегти взаємодію. Зберегти підтримку того, чию свободу намагаються знищити. Я вірю, що ми разом здатні зробити результативним для нас із вами наступний рік. Для нас із вами — для вільних націй. Не для Путіна", — наголосив президент.

Глава держави зазначив, що Україна має силу. Після чого звернувся до лідерів з проханням "бути саме такими сильними", якими вони можуть бути.

"Дякую вам від імені всіх українських воїнів, від кожної української родини й від усієї нашої держави за надзвичайно вагому підтримку!" — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що ситуація в Україні через війну постійно змінюється, тому президент України Володимир Зеленський скасував свій виступ на запланованому секретному брифінгу у Сенаті США.

Днями радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати не зможуть передавати Україні зброю, якщо Конгрес не підтримає законопроект про надання країні фінансової допомоги. Водночас республіканці висувають вимогу, аби будь-який законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю також вміщував зміни, спрямовані на посилення безпеки американських кордонів. Нещодавні переговори сенаторів від Демократичної та Республіканської партій щодо захисту південного кордону США з Мексикою були невдалими.

Також стало відомо, що Мітч Макконнелл, який є лідером республіканців у Сенаті США, виступатиме за те, щоб сенатори-республіканці проголосували проти надання додаткової допомоги Україні та Ізраїлю. Він невдоволений відсутністю жодних положень про мексиканський кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.12.2023 19:22