Фото: Поліція Києва

Жорстоке вбивство родини у Києві: який термін "світить" злочинцю

У столиці судитимуть чоловіка за вбивство родини киян з особливою жорстокістю. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Про це повідомляє Поліція Києва.

За даними правоохоронних органів, під час спільного вживання алкогольних напоїв луганчанин схопив ніж та наніс смертельні поранення чоловікові та жінці, з якими тимчасово проживав у квартирі. Щоб приховати вчинене, також тяжко поранив знайому господарів, та ще двох членів родини. Нападника затримали, йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Подробиці злочину

Повідомлення про вбивство на проспекті Володимира Івасюка до поліції Києва надійшло 25 листопада минулого року. На місце події негайно прибули слідчо-оперативні групи районного та Головного управлінь поліції, патрульні поліцейські та лікарі.

Як розповів заступник начальника слідчого управління поліції Києва Ігор Дем’яненко, нападника виявив військовослужбовець, який саме проходив неподалік. Він почув крики про допомогу та побачив двох чоловіків біля під’їзду будинку, в одного з яких була травмована рука. 

"Прибувши на виклик, ми виявили у квартирі, де тимчасово проживав потерпілий, мертвими чоловіка та жінку. Встановлено, що під час вживання алкоголю між власницею оселі та квартирантом відбулась сварка, під час якої чоловік схопив кухонний ніж та вдарив ним кілька разів жінку та її співмешканця, який кинувся її захищати. Аби приховати злочин та не залишати свідків правопорушник намагався також вбити сусідку, брата та сина загиблої, яких госпіталізували у лікарню", — йдеться у повідомленні.

Тоді уродженця Луганської області, 1985 року народження, правоохоронці затримали, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Що "світить" убивці

Слідчі слідчого управління повідомили зловмиснику про підозру за п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України — вбивство, ч. 2, ст. 15 п. п. 9, 13 ч. 2 ст. 115, закінчений замах на вбивство з метою приховати інше кримінальне правопорушення, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство, ч. 2 ст. 15 п. п. 4, 9, 13 ч. 2 ст. 115, закінчений замах на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю особою, яка раніше вчинила умисне вбивство з метою приховати інше кримінальне правопорушення. 

Нині досудове розслідування у кримінальному проваджені завершено, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Відповідно до санкції статті за вчинене підозрюваному загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, правоохоронці затримали на Закарпатті чоловіка, який продавав на органи у Європу дітей віком один-два роки. Зловмисник вже встиг реалізувати щонайменше три такі продажі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.06.2023 12:12