Фото: "Схеми"

Журналісти знайшли місце дислокації ще одного російського літака А-50

Ще один ворожий літак А-50 на сьогодні перебуває на аеродромі в Таганрозі, який розташований за понад 100 кілометрів від лінії фронту.

Місце дислокації російського А-50 встановили журналісти проекту "Схеми", передає "Радіо Свобода". 

"Літак стоїть у місті Таганрог, а саме в аеропорту "Таганрог-Південний". Всього у 130 км від лінії бойових дій на Донеччині. Про це свідчить свіжий знімок за 29 лютого", — йдеться у повідомленні.

літак А-50

Фото: "Схеми"

Крім того, даний літак потрапляв на знімки на території летовища у вересні 2023 року та 15 лютого 2024 року. При цьому на знімку 28 лютого в аеропорту його не було, що, на думку журналістів, може свідчити про використання цього літака.

Що відомо про збиття російського літака А-50

Українські військові 23 лютого знищили російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50У. Він почав втрачати висоту поблизу Єйська. Українські розвідники зазначили, що "цінний російський літак" збили у взаємодії з Повітряними силами Збройних сил України над Азовським морем. Вартість такого судна, яких у держави-агресора залишились одиниці, становить 350 мільйонів доларів.

ЗМІ з посиланням на джерела в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомила, що російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 вдалося збити із зенітного ракетного комплексу дальнього радіуса дії С-200.

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що збиття другого російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 — це знакова подія. Ще рік тому Повітряні сили Збройних сил України могли тільки мріяти про таке.

Водночас керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що наразі у країни-агресорки лишилося шість літаків А-50.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.02.2024 22:54