Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Знищення А-50: українські розвідники показали останній маршрут літака окупантів

У п’ятницю, 23 лютого, українські військові знищили російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50У. Він розпочав втрачати висоту поблизу Єйська.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Українські розвідники зазначили, що "цінний російський літак" збили у взаємодії з Повітряними силами Збройних сил України над Азовським морем.

Вони також показали фото останнього маршруту російського літака, на яких можна помітити, що він пролітав над Краснодарським краєм.

Мапа від ГУР

"Різке падіння швидкості та висоти підбитого літака А-50У зафіксовано поблизу Єйська", — уточнили у військовій розвідці.

А-50У — це нова модернізована версія літака. Такий повітряний командний пункт росіяни використовували для дальнього радіолокаційного виявлення, управління та наведення для ударів по Україні ракетами зі стратегічної авіації.

"Збиття А-50У — черговий серйозний удар по потенціалу та можливостях терористичної Москви", — йдеться в повідомленні.

Українські розвідники наголосили, що вартість такого судна, яких у держави-агресора залишились одиниці, становить 350 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що 14 січня російські загарбники втратили в небі над Україною літак дальнього радіолокаційного виявлення та керування А-50 з бортовим номером RF-50601 "Красный". Також ушкодження отримав літак командного пункту Іл-22М11.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2024 21:37